scoala de fotografie -  cursuri fotografie
imageart - cursuri foto - scoala de fotografie

Curs UPGRADE de fotografie, acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări, cu desfășurare în weekend(Nivel 2)


Acest curs işi propune să aprofundeze partea de tehnică şi compoziţie fotografică. Ne adresăm acelor persoane care cunosc deja ce este diafragma, ISO şi timpul de expunere.

Acest curs este destinat persoanelor care deţin cunoştinţe de bază în domeniul fotografiei dar care doresc să-şi perfecţioneze partea practică.Inscrieri - click aici - pentru cursul care va incepe in data de 11 mai 2019


Atentie!! Modulele Peisaj si Nocturna/Light-Painting vor fi realizate simultan. Acestea vor necesita deplasarea in diferite locatii din tara si vor implica costuri suplimentare de cazare si masa.

Programul poate suferi usoare modificari in functie de conditiile meteorologice!Ce se studiază la acest curs?

Cursul este structurat pe mai multe module, în cadrul fiecărui modul studiindu-se câte o temă. Se vor studia noțiuni de fotocompoziție, tehnici de iluminare precum și informații avansate de tehnică fotografică și editare foto pentru fiecare dintre următoarele teme:

Modulul 1: Portretul

Se vor studia tehnici de iluminare, lowkey şi highkey. Vom lucra cu blitz-uri de studio dar vom studia şi soluţii de fotografiere în lumina existentă.

Modulul 2: Fashion şi glamour

Se va realiza un pictorial într-o anumită locaţie pe o temă aleasă punându-se accent pe: comunicarea cu modelul, poziţii de fotografiere, importanţa machiajului special pentru fotografiere, utilizarea luminilor si unghiuri de fotografiere.

Modulul 3: Peisaj

Vom face excursii în diferite locaţii fotogenice din punct de vedere peisagistic. Vom discuta despre lumina potrivită fotografiei de peisaj. Vom discuta pe fotografii si vom face retuşari specifice acestui tip de fotografie.

Modulul 4: Nocturnă şi light-painting

Vom face excursii în diferite locaţii.Vom realiza fotografii la ora albastră. Vom încerca să realizăm fotografii cu stele în mişcare iar dacă acest lucru nu este posibil din punct de vedere meteorologic vom face „pictură cu lumină”. Vom face selecţii pe fotografii şi le vom prelucra în calculator, vom îmbina mai multe fotografii pentru a obţine efecte de stele in miscare sau time-lapse-uri.

Modulul 5: Arhitectură

Vom încerca să abordăm o latura mai abstractă a fotografiei de arhitectură, dar şi una generală, ilustrativă. Fotografiile se vor realiza în diferite locaţii din ţară.
Ştim că mulţi dintre fotografi nu sunt pasionaţi de acest gen de fotografie dar atunci cand dorim sa transformam fotografia intr-o profesie, ne putem lovi de multe situatii cand vom fi nevoiti sa fotografiem arhitectură, pornind de la a fotografia un hotel sau o pensiune pentru un pliant/catalog pana la cetati sau cladiri istorice pentru vederi, albume turisitice etc.

Modulul 6: 3D şi Macro

Se vor studia tehnicile de realizare a fotografiilor 3D stereoscopice în sistemul anagliph red-cyan, fotografierea 3D a imaginilor statice şi a celor dinamice, precum şi tehnicile de realizare a acestor fotografii în calculator.
Realizarea fotografiilor macro cu ajutorul obiectivelor macro, inlelor intermediare, filtrelor close-up. Realizarea fotografiilor macro cu câmp de profunzime extins prin îmbinarea mai multor fotografii cu zone de claritate diferite.

Modulul 7: Nud

Depăşirea barierele prejudecăţilor, modalitati de abordare a acestui gen de fotografie dar si ce tehnici de iluminare pot fi folosite, sunt liniile principale ale acestui modul.
Se vor realiza fotografii cu modele nud, utilizând blitzuri de studio, punându-se accent pe poziţii, iluminare, atitudinea subiectului etc.

În cadrul fiecărui modul se vor face selecţii pe fotografiile realizate, discutându-se din punct de vedere estetic şi tehnic. Se vor face prelucrări pe fotografiile selectate.


Condiţii minime de acces la curs:

- cursantii trebuie sa aiba minim 18 ani si sa fi absolvit minim 12 clase obligatorii.
- cursanţii trebuie să deţină un aparat foto DSLR.
Pentru accesul la acest curs, este necesar ca participanţii să deţină cunoştinţe de bază în domeniul tehnicii fotografice şi a prelucrării imaginilor digitale.Inscrieri - click aici - pentru cursul care va incepe in data de 11 mai 2019


Atentie!! Modulele Peisaj si Nocturna/Light-Painting vor fi realizate simultan. Acestea vor necesita deplasarea in diferite locatii din tara si vor implica costuri suplimentare de cazare si masa.

Programul poate suferi usoare modificari in functie de conditiile meteorologice!Inscrierea se face in baza completarii formularului de inscriere. Ne rezervăm dreptul de a alege cursanţii in funcţie de abilităţile şi motivaţiile lor.
Locurile se ocupă în ordinea achitării taxei de înscriere.

Durata cursului:

Acest curs se desfăşoară pe perioada a 7 weekenduri, sâmbăta şi duminica.
Numarul de cursanti este de maxim 14 persoane.


Costuri:

Acest curs de fotografie costa 2000 lei si se poate plăti integral sau în două tranșe egale.

Pentru confirmarea înscrierii, este necesar să se achite un avans de minim 50%(1000lei) din taxa de participare înainte de începerea cursului, în contul firmei (specificat la sfârșitul acestei pagini sau la pagina Contact) sau prin numerar, direct la sediul firmei.
Nu se percep alte taxe suplimentare!!

Abslovenții cursului de fotografie Nivel1, organizat de Școala de Fotografie Image Art beneficiază de un preț special de 1800lei.

Examenul de absolvire:

Pentru a putea participa la examenul de absolvire, este necesara o prezenţă de minim 70% din totalul orelor de curs.
Examenul constă într-un test grilă precum şi realizarea unui portofoliu de imagini pe o temă aleasă din modulele studiate. Examenul va fi organizat la aproximativ o lună după finalizarea cursului astfel încât să existe o perioadă de timp suficientă pentru realizarea portofoliului.
În urma promovării examenului se obţine diplomă de perfecționare în meseria de fotograf acreditată de către Autoritatea Națională pentru CalificăriDiploma de absolvire

Obținerea diplomei se face printr-un examen ce constă în realizarea și prezentarea unui portofoliu de imagini pe o temă aleasă din modulele studiate + un test grilă.
Diploma este emisa de ANC si atesta OCUPATIA DE FOTOGRAF, conform Standardului ocupational N.C./COR 343101.
Pentru confirmarea inscrierilor este necesara achitarea unui avans de minim 50%,
din valoarea taxei de scolarizare cu minim 2 saptamani inainte de inceperea cursului.
Aceasta se poate achita prin transfer bancar:
SC Image Art SRL
cod fiscal RO17230241
cont RO37BTRL 0330 1202 6863 12xx
deschis la Banca Transilvania Sibiu,
sau direct la sediul firmei.